Zeleninová kofta
1 cukina, 1 veľká mrkva, polovica kalerábu, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice cícerovej múky (alebo ryžovej či pšenovej), 1 lyžička prášku do pečiva, trochu rastlinného mlieka, soľ, olej na vysmážanie
Tieto kofty sú skvelé najmä preto, lebo sú vhodné aj pre ľudí, ktorí nemôžu alebo jednoducho neobľubujú vajíčko. Hotové sú za pár minút. Ako na to? Zeleninu nastrúhame na hrubom strúhači, prilejeme za lyžicu mlieka, aby sme dosiahli kašovitú zmes. Podľa chuti pridáme soľ a korenie (ak máte radi indickú kuchyňu, s masalou neváhajte), prisypeme múky a prášok do pečiva. Mala by vzniknúť hutná zmes, ktorá sa nemrví, ale drží pokope, keď ju naberieme lyžicou. Oprážame na dostatočnom množstve oleja.
Slimáky z lístkového cesta
lístkové cesto, detská výživa (ideálne domáca), mandľový alebo kešu krém s kokosom (nie je nevyhnutný, ale doladí chuť), mliečna čokoláda
Také jednoduché a také dobré. Lístkové cesto rozvinieme, natrieme vrstvou kešu krému, následne polejeme a rovnomerne rozotrieme výživu a posypeme nastrúhanou čokoládou. Cesto zamotáme do rolky a nakrájame (ideálne nožom s jemnými zúbkami) na plátky, ktoré dáme na pečiaci papier. Treba nechať rozostupy, cesto sa nafukuje a naberá na objeme. Pečieme 16 minút na 180 ºC.