Palacinky s dyňou hokaido

Palacinky s dyňou hokaido

3 hrnčeky hladkej múky, 2 lyžice dyňového pyré, 2 vajíčka, ryžové mlieko, lyžica medu, štipka soli

Suroviny vymiešame na jemné polohusté cesto, hokaido pridáme na záver, zjemní a zvláčnie chrumkavé palacinky. Opekáme ich z oboch strán na rozohriatej panvici jemne potretej olejom. Podávame s lekvárom alebo inou dobrotou. Vychytávkou sú palacinky na slano – so zeleninovou nátierkou alebo bryndzou (do cesta nepridáme med).

 

Zeleninové placky

červená šošovica, červená repa, cukina, mrkva, špaldová múka, 1 vajíčko, lyžička prášku do pečiva,

soľ podľa chuti, slnečnicové semienka

Zeleninku nastrúhame na hrubo, šošovicu povaríme cca 15 minút do mäkka a pridáme k zelenine, dodáme vajíčko, múku, prášok do pečiva, slnečnicové semienka a dochutíme podľa seba. Na panvici rozohrejeme kvalitný slnečnicový olej alebo ghi a opekáme placky z oboch strán. Do cesta môžeme pridať i trochu strúhaného syra (veggie náhradou) podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť a veľa krásnej vône z kvalitného jedla vôkol seba.

Vaša redakcia

 

Tags: No tags

Comments are closed.